DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin 116 persoane şi-au pierdut viaţa în India şi Nepal în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de mai multe zile de ploi abundente, iar alte zeci sunt date dispărute, potrivit unui nou bilanţ anunţat miercuri de autorităţi, informează AFP, potrivit agerpres.

În statul Uttarakhand, din nordul Indiei, autorităţile au raportat decesul a 46 de persoane în ultimele zile, iar 11 sunt date dispărute, în timp ce în statul costier Kerala (sud), ministrul-şef Pinarayi Vijayan a indicat un bilanţ de 39 de morţi.


Citeşte şi: UK înregistrează cel mai mare număr de morţi de covid din luna martie – Black News

Cel puţin 30 dintre aceştia au fost ucişi marţi în şapte incidente separate în districtul Nainital, cel mai afectat de intemperii, după o serie de alunecări de teren şi prăbuşiri ale infrastructurii cauzate de o inundaţie masivă.

Cinci membri ai aceleiaşi familii au murit îngropaţi sub dărâmăturile propriei locuinţe, a declarat un oficial local, Pradeep Jain.

Citeşte şi: Reuniune de urgenţă la ONU privind Coreea de Nord – Black News

În Nepal, Humkala Pandey, responsabila pentru gestionarea dezastrelor în cadrul guvernului de la Kathmandu, a declarat că „în ultimele trei zile, inundaţiile şi alunecările de teren cauzate de ploile abundente post-musonice au ucis 31 de persoane, iar 43 sunt date dispărute”.

„Plouă în continuare în multe locuri”, a adăugat ea. „Încă strângem datele din teren, aşa că numărul morţilor ar putea creşte”, a precizat aceasta.