DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin şapte persoane au murit şi alte aproximativ 250.000 au fost evacuate din locuinţele lor din statul Bengalul de Vest din estul Indiei în urma ploilor abundente şi a inundaţiilor, au anunţat marţi autorităţile, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Şase districte ale statului au fost inundate, iar autorităţile au lansat operaţiuni de intervenţie în zonele afectate.


Citește și : Numărul 2 al unui partid danez anti-UE este anchetat pentru fraudă cu fonduri europene

”Există rapoarte despre şapte persoane care şi-au pierdut viaţa din cauza ploii şi a revărsării apelor. În plus, inundaţiile au afectat mai multe case şi terenuri agricole”, a declarat pentru Xinhua un responsabil din cadrul autorităţii pentru gestionarea dezastrelor. ”Aproximativ 250.000 de persoane au fost strămutate în districtele afectate, însă până în prezent nu am efectuat o evaluare a daunelor”, a precizat el.

Potrivit datelor din districtele afectate, oamenii sunt nevoiţi să înainteze prin apă pentru a se refugia în zone mai sigure.

Autorităţile au declarat că au trimis pe calea aerului ajutoare şi alimente în zonele afectate.

”Operaţiunile de ajutorare şi salvare sunt în plină desfăşurare, iar elicopterele forţelor aeriene indiene au salvat peste 25 de persoane din zonele inundate”, a indicat oficialul.

Citește și : Papa Francisc îşi reia audienţele generale

Conform relatărilor din media locale, apa eliberată din barajele Damodar Valley Corporation (DVC) a agravat situaţia şi a condus la revărsarea râurilor.

India se confruntă în prezent cu musonul de sud-vest, iar majoritatea zonelor sunt afectate de precipitaţii abundente.