DISTRIBUIȚI
AFP

O persoană a murit şi mai multe mii au fost evacuate după ce două zone din Filipine au fost afectate de inundaţii, au informat miercuri autorităţile, citate de DPA, potrivit agerpres.

Mii de familii au fost nevoite să îşi părăsească casele pe insula principală Luzon din cauza furtunii tropicale Saudel, cunoscută local sub numele de „Pepito”, au precizat autorităţile.


Citeşte şi: România devina miza alegerilor din SUA! Joe Biden va avea ‘de dat o mulţime de explicaţii’

De asemenea, circa 35.000 de familii au fost afectate de inundaţiile puternice în urma mai multor zile cu precipitaţii abundente în insula Mindanao, din sudul Filipinelor.

Saudel, a 16-a furtună care a lovit ţara în acest an, a dus la evacuarea a 4.790 de familii în sudul insulei Luzon, în principal din provincia Quezon, a declarat Biroul Apărării Civile.

De asemenea, sute de familii din zonele de coastă şi de munte din nordul şi centrul Luzonului au fost nevoite să îşi părăsească casele din cauza vânturilor puternice şi a precipitaţii abundente.

Poliţia locală a declarat că 1.000 de vehicule au rămas blocate pe o autostradă din apropiere de Lopez, în Quezon, miercuri dimineaţă.

Biroul meteorologic a declarat că Saudel s-a intensificat pe măsură ce traversa Marea Chinei de Sud. Furtuna este aşteptată să părăsească Filipinele până joi.

Citeşte şi: Pandemia grăbeşte transferul muncii de la oameni la roboţi

Pe insula sudică Mindanao, oraşele situate la altitudini joase din provinciile Maguindanao şi Cotabato de Nord au fost inundate în urma ploilor torenţiale care au căzut din 14 octombrie, a precizat Biroul pentru prevenirea şi gestionarea dezastrelor din provincia Cotabato (PDRRM).

Marţi, angajaţii salvării din Makilala (Cotobato) au descoperit cadavrul unui bărbat de 33 de ani, la câteva ore după ce acesta fusese măturat de curenţii puternici.

În oraşul M’lang, din apropiere, angajaţii de la salvare caută de aproape o săptămână corpul unui fermier luat de ape.