DISTRIBUIȚI
Wirtualne Media

Postul public de radio din Polonia, Trojka, va avea un nou director executiv, după ce actualul şef a demisionat în urma unui scandal privind scoaterea din topul muzical a unei melodii critice la adresa preşedintelui partidului de guvernământ, au relatat luni media locale, citate de DPA, scrie agerpres.

Jakub Strzyczkowski, jurnalist la Trojka din 1990, îl va înlocui pe Tomasz Kowalczewski, care şi-a înaintat demisia, a scris agenţia de presă poloneză PAP.


Citește și : Captură de 100 kg de heroină la graniţa turco-bulgară

Acuzaţiile de cenzură au izbucnit după ce o melodie critică la adresa lui Jaroslaw Kaczynski, liderului Partidului Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, a fost scos de pe primul loc din clasamentul muzical săptămânal al postului de radio.

Melodia, scrisă de artistul rock Kazik, face aluzie la o vizită a lui Kaczynski la mormintele mamei sale şi ale victimelor accidentului de avion de la Smolensk din 2010, deşi cimitirul era închis pentru cetăţenii obişnuiţi din cauza pandemiei de coronavirus.

Directorul demisionar al Trojka a spus că melodia a ajuns pe primul loc după ce jurnaliştii au manipulat procesul de vot. El a negat acuzaţiile de cenzură.

Citește și : Autoritatea Palestiniană va relaxa în această săptămână restricţiile

Mai mulţi angajaţi ai Trojka au plecat în urma scandalului, în timp ce unii muzicieni de top au cerut postului de radio să nu le mai difuzeze melodiile.

Decizia nu a fost susţinută nici printre oficiali ai partidului de guvernământ.

Conform presei locale, postul de radio îşi acoperă acum timpul de emisie cu muzică, pentru că nu are suficienţi prezentatori pentru a găzdui emisiunile zilnice. Celebrul top muzical săptămânal a fost suspendat.