DISTRIBUIȚI

Coreea de Nord a tras sâmbătă ceea ce par a fi rachete balistice, a indicat paza de coastă japoneză, citând Ministerul Apărării de la Tokyo, scrie AFP, potrivit agerpres

Cel puţin două proiectile au fost trase dinspre Coreea de Nord, a precizat paza de coastă.


Citește și : Putin anunţă anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson- VIDEO

Potrivit postului naţional de televiziune NHK, referindu-se la „multiple surse din cadrul guvernului”, proiectilele par să-şi fi încheiat zborul în afara zonei economice exclusive a Japoniei.

„Din Coreea de Nord a fost lansată ceea ce pare a fi o rachetă balistică”, a afirmat garda de coastă într-un comunicat publicat la orele 06.47 a.m. (vineri, 21.47 GMT).

În al doilea comunicat emis la orele 07.01, aceasta a anunţat că se pare că a fost trasă o altă rachetă balistică.

Coreea de Nord a efectuat un număr record de teste de armament în acest an, în special rachete balistice.

Dacă se confirmă, ar fi a patra lansare de acest fel în ultima săptămână.

Phenianul a tras joi două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, potrivit armatei sud-coreene, la câteva ore după ce vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, a părăsit Coreea de Sud.

În cursul vizitei sale, Kamala Harris s-a deplasat la frontiera puternic militarizată cu Coreea de Nord, în cadrul unei călătorii destinate să consolideze angajamentele în domeniul apărării dintre Washington şi Seul.

Citește și : Stoltenberg: Forțele NATO din Marea Baltică și Marea Nordului ajută la investigarea exploziilor Nord Stream

Statele Unite au aproximativ 28.500 de militari în Coreea de Sud pentru a ajuta această ţară în faţa ameninţării unui atac din partea vecinului său de la nord.

Seulul şi-a anunţat joi participarea la manevre antisubmarine cu Japonia şi Statele Unite, pentru prima dată din 2017.

Oficialii sud-coreeni au declarat săptămâna aceasta că au indicii că Phenianul ar putea pregăti o lansare de rachete balistice dintr-un submarin.

Responsabili sud-coreeni şi americani avertizează de luni de zile că Coreea de Nord se pregăteşte să efectueze un alt test nuclear, mai scrie AFP.