DISTRIBUIȚI

Guvernul Portugaliei pune la punct un plan de vaccinare împotriva COVID-19, care în prima fază va avea „puţină disponibilitate” în ceea ce priveşte dozele, în condiţiile în care unităţile de terapie intensivă au atins capacitatea maximă cu peste 500 de pacienţi internaţi, relatează EFE, potrivit agerpres

Potrivit ministrului Sănătăţii, Marta Temido, „în următoarele zile” planul va fi definitivat şi vor fi stabilite obiectivele şi preferinţele similare cu cele ale altor ţări.


Citește și : Toate școlile din Pakistan au fost ÎNCHISE

În primăvara viitoare, Portugalia va avea o mai mare disponibilitate de vaccinuri, iar în cel de-al treilea trimestru, între iulie şi septembrie, va fi asigurată o acoperire totală. Ministrul Sănătăţii a avertizat totodată că anul acesta Crăciunul nu va fi la fel, deşi a precizat că este încă prea devreme pentru a defini restricţiile ce vor fi prevăzute.

Portugalia, o ţară cu aproximativ 10 milioane de locuitori, se află în stare de urgenţă până pe 8 decembrie, deşi preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa a avertizat că ar putea fi prelungită dincolo de această dată.

O mare parte a ţării este vizată de o interdicţie de circulaţie între orele 23:00 şi 5:00, care în weekenduri şi în zilele festive este şi mai restrictivă (de 13:00 la 5:00) în municipiile cu o incidenţă ce depăşeşte 480 de cazuri la 100.000 de locuitori.

De la izbucnirea pandemiei, în această ţară s-au înregistrat 274.011 de cazuri şi 4.127 de decese.

Citește și : Transportul vaccinului anti-COVID, o adevărată provocare pentru companiile de logistică