DISTRIBUIȚI
Tim Goode/PA

Portugalia va închide şcolile timp de 15 zile într-un nou efort de a controla explozia cazurilor de COVID -19, a anunţat joi premierul Antonio Costa, îngrijorat de evoluţia tulpinii britanice a virusului, relatează AFP, potrivit agerpres

„Principiul precauţiei ne impune să întrerupem toate activităţile educaţionale pentru următoarele 15 zile”, începând de vineri, a declarat şeful guvernului socialist la încheierea unui consiliu de miniştri.


Citește și : Boiko Borisov iese din SILENZIO STAMPA

La o săptămână după impunerea unui al doilea lockdown, care nu includea închiderea şcolilor sau a universităţilor, premierul Costa a explicat că acest lucru a devenit necesar din cauza ”acestei noi tulpini şi a vitezei sale de transmitere”.

Portugalia a înregistrat în ultimele zile noi recorduri de decese cotidiene, 221 de decese suplimentare fiind anunţate joi de Direcţia Generală a Sănătăţii în raportul său zilnic.

După ce a atins miercuri 14.647 de cazuri noi în 24 de ore, Portugalia, ţară cu aproximativ 10 milioane de locuitori a înregistrat joi încă 13.544 de cazuri.

Citește și : Un depozit de vaccinuri din UK, la un pas să fie inundat de POTOP

Această explozie de noi cazuri se explică în special prin răspândirea tulpinii britanice, care este mult mai contagioasă decât era original virusul SARS-CoV-2.

”Există o răspândire puternică a acestei tulpini”, a afirmat premierul, precizând că în prezent reprezintă 20% din infecţii, dar că ar putea ajunge la 60% începând de săptămâna viitoare.