DISTRIBUIȚI

Portugalia impune de vineri obligaţia prezentării unui certificat de vaccinare, a unui test negativ la coronavirus sau a unei dovezi de trecere prin boală pentru persoanele care doresc să cazeze la hoteluri sau să ia masa în incinta restaurantelor în regiunile cele mai afectate de recrudescenţa epidemiei de COVID-19, a anunţat joi guvernul, potrivit AFP, scrie agerpres.  

‘Continuăm să observăm o agravare a epidemiei’, a afirmat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Mariana Vieira da Silva, anunţând că numărul municipalităţilor cu risc epidemiologic ‘ridicat’ sau ‘foarte ridicat’ a ajuns la 60, faţă de 45 săptămâna trecută.


Citește și : Ultimele declaraţii ale lui Dominic Raab ÎNGRIJOREAZĂ Kremlinul

Interdicţia de circulaţie pe timp de noapte impusă vineri va continua să se aplice în aceste zone cu risc, concentrate în majoritatea la Lisabona şi în împrejurimile capitalei, precum şi în regiunea turistică Algarve (sud).

De acum înainte, clienţii restaurantelor vor trebui să prezinte un test negativ la coronavirus sau să facă dovada vaccinării complete pentru a avea acces în incinta localurilor în weekend.

În ce priveşte hotelurile, această cerinţă se va aplica în toate zilele şi pe întreg teritoriul.

Guvernul a mai decis să ridice interdicţia de deplasare între regiunea metropolitană a Lisabonei şi restul ţării pe timpul weekend-ului, dat fiind că, a explicat Mariana Vieira da Silva, ‘varianta Delta este prezentă în toată ţara’.

Citește și : Autorităţile iraniene se scuză pentru desele pene de curent din toată ţara

Conform unui raport publicat de Institutul naţional de sănătate, varianta Delta a fost depistată în aproape 90% din cazurile noi de infectare începând din ultima săptămână din iunie.

Portugalia a depăşit miercuri şi joi pragul de 3.000 de cazuri noi de contagiune, pentru prima dată după începutul lunii februarie.