DISTRIBUIȚI
Digi24

Portugalia a confirmat până în prezent cel puţin 72 de cazuri de infectare cu mutaţia coronavirusului descoperită în decembrie în Marea Britanie, relatează miercuri agenţia EFE, potrivit agerpres.

Apariţia acestei mutaţii şi în Portugalia coincide cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19 confirmate în această ţară şi de asemenea a deceselor asociate acestei boli, marţi fiind înregistrate 7.259 de noi infectări şi 155 decese.


Citește și : Putin ORDONĂ vaccinarea în masă a rușilor

În faţa acestei situaţii, toate partidele au susţinut în parlament decizia guvernului condus de socialistul Antonio Costa de a institui un nou lockdown pentru o durată de cel puţin o lună, măsurile concrete urmând să fie anunţate miercuri mai târziu.

În acest timp, preşedintele portughez, Marcelo Rebelo de Sousa, nu şi-a ascuns ”iritarea” faţă de nehotărârea autorităţilor sanitare cu privire la modul de procedat în cazul său, după ce într-un interval de 24 de ore el a fost testat o dată pozitiv pentru COVID-19 şi de două ori negativ.

Citește și : Irlanda şi Ţările de Jos sunt principalele beneficiare ale fondurilor post-Brexit

Aflat în campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale din 24 ianuarie, preşedintele în vârstă de 72 de ani a fost testat după ce şeful dispozitivului său de securitate a contactat virusul. Înaintea testului pozitiv, Marcelo Rebelo de Sousa a participat la o dezbatere televizată împreună cu ceilalţi şase candidaţi.