DISTRIBUIȚI
Variety

Portrete ale lui Barack şi Michelle Obama, realizate de Kehinde Wiley şi Amy Sherald, au fost inaugurate luni la National Portrait Gallery.

Fostul preşedinte american l-a ales pe Kehinde Wiley, faimos pentru portretele afro-americane pe care le-a realizat într-o carieră de aproximativ două decenii, să îl imortalizeze pe pânză, conform news.ro .


„Ce spuneţi despre asta? Este destul de exact”, a spus Barack Obama la dezvelirea tabloului. Portretul îl arată stând în faţa unui decor verde. „Am încercat să negociez pentru mai puţin păr gri, însă integritatea artistică a lui Wiley nu i-a permis să facă ce i-am cerut. Am încercat să negociez pentru urechi mai mici. Nici aici n-am avut succes”, a glumit Obama.

Citește și : Ungaria se va opune demersurilor Ucrainei de aderare la organizaţii internaţionale din cauza legii educației (Peter Szijjarto)

Kehinde Wiley este primul artist afro-american ce execută un portret oficial al unui preşedinte pentru National Portrait Gallery. În cazul lui Obama, el s-a folosit de mii de fotografii pentru a crea portretul, un proces ieşit din tipare, scrie CNN.

La rândul ei, Michelle Obama a spus că a fost „puţin copleşită, cel puţin” la dezvelirea lucrării.
Michelle Obama a ales-o pe artista Amy Sherald, originară din Baltimore. Sherald este o artistă afro-americană cunoscută pentru stilul său şi portretele care au tendinţa de a sublinia teme sociale.

„Amy, vreau să îţi mulţumesc pentru că ai captat atât de spectacular graţia, frumuseţea, inteligenţa şi farmecul femeii pe care o iubesc”, a spus fostul preşedinte.

Soţii Obama au analizat portofoliile a zeci de artişti înainte de a decide ca Wiley şi Sherald să realizeze portertele.

Portretul lui Barack Obama va fi expus în sala preşedinţilor, iar cel al fostei prime doamne, într-o altă galerie. Ambele vor putea fi vizitate de public începând de marţi.