DISTRIBUIȚI
Undated handout photo released Saturday July 25, 2020, by the Royal Communications, showing the unveiling in London of a new portrait of Britain's Queen Elizabeth II by artist Miriam Escofet, left, with Simon McDonald, Permanent Under-Secretary of State for Foreign and Commonwealth Affairs and Head of the Diplomatic Service, right. The painting was commissioned by the Foreign and Commonwealth Office (FCO), as a 'lasting tribute to her service' to diplomacy. The Queen paid a virtual visit to the FCO via video call, to hear about their response to the COVID-19 outbreak and join the unveiling of the new portrait. (Foreign and Commonwealth Office via AP)

Ministerul de Externe al Marii Britanii a dezvăluit un nou portret al reginei Elisabeta a II-a realizat de artista Miriam Escofet, pe care suverana l-a putut vedea vineri în timpul unei întâlniri online organizate pentru a le mulţumi membrilor personalului diplomatic pentru eforturile lor de ajutorare a cetăţenilor britanici afectaţi de restricţiile de călătorie legate de epidemia de coronavirus, relatează duminică Reuters, potrivit agerpres.

Tabloul o înfăţişează pe regina Elisabeta purtând o rochie albastră până la genunchi, perle şi pantofi negri cu tocuri joase, aşezată pe un scaun poleit cu aur, alături de o masă pe care se află o ceaşcă de ceai şi o vază cu trandafiri mov.


Citește și : Polonia declanşează demersuri în vederea retragerii din tratatul european împotriva violenţelor domestice

Pe peretele din spatele reginei se poate vedea partea de jos al unui portret mai vechi al suveranei britanice.

„Mă bucur că am avut şansa să îl văd. Sper să îl pot vedea în realitate într-o bună zi”, a declarat regina Elisabeta după ce a văzut portretul în cadrul unei videoconferinţe.

Suverana în vârstă de 94 de ani le-a mulţumit de asemenea membrilor personalului Ministerului de Externe pentru eforturile lor de repatriere a cetăţenilor britanici care au întâmpinat piedici la revenirea în ţară din cauza restricţiilor legate de coronavirus.

„Majestatea Sa Regina este cel mai bun diplomat al nostru”, a declarat Simon McDonald, şeful serviciului diplomatic al Marii Britanii.

Două portrete ale reginei Elisabeta a II-a au fost realizate de artista Miriam Escofet, născută în Barcelona, dar care şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în Marea Britanie şi a câştigat cel mai prestigios premiu britanic pentru portretistică în 2018.

Citește și : Rio de Janeiro anulează petrecerea de sfârşit de an de pe plaja Copacabana