DISTRIBUIȚI
Black News - Stiri externe

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a acuzat sâmbătă Kremlinul că intenţionează să se amestece în alegerile prezidenţiale din ţara sa de la sfârşitul lui martie şi a apreciat că preşedintele rus Vladimir Putin va încerca „precum un maniac” să aducă Ucraina sub influenţa Rusiei, aşa cum era în perioada sovietică, informează dpa, scrie agerpres.

„Planul lui Putin este evident: să distrugă statul independent ucrainean şi democraţia, să le fure ucrainenilor dreptul la o viaţă în pace şi siguranţă”, a declarat sâmbătă Poroşenko în timpul unei apariţii de campanie, potrivit biroului său de presă.


Citește și : Guterres: O serie de alegeri paşnice şi de armistiţii fac ca în Africa să se simtă un „vânt al speranţei”

Parlamentul ucrainean a interzis joi prezenţa observatorilor din Rusia la viitoarele alegeri, decizie criticată de Moscova.

În discursul său de campanie, Poroşenko a insistat că luptă pentru „o victorie adevărată” pe care să nu o poată pune nimeni sub semnul întrebării. El a promis că, dacă va fi ales pentru un al doilea mandat, îşi va îndrepta atenţia spre combaterea sărăciei, spre pregătirea fostei republici sovietice pentru aderarea la UE şi NATO şi spre instaurarea păcii.

Citește și : Maduro: SUA nu au nicio scuză pentru o posibilă agresiune în Venezuela