DISTRIBUIȚI
Revista 22

Popularitatea preşedintele francez Emmanuel Macron şi a prim-ministrului Edouard Philippe a scăzut la un nou nivel minim pe fondul protestelor „vestelor galbene”, potrivit unui sondaj Ifop-Fiducial pentru Paris Match şi Sud Radio, publicat marţi şi citat de Reuters, potrivit agerpres.

Ratingul lui Macron de aprobare a coborât la 23% în sondajul efectuat la sfârşitul săptămânii trecute, în scădere cu şase puncte în luna precedentă. Ratingul lui Philippe a scăzut cu 10 puncte până la 26%.


Citeşte şi: Victoria ‘vestelor galbene’: Macron suspendă creşterea preţurilor la carburanți

Scorul preşedintelui francez se potriveşte cu ratingul scăzut al predecesorului său Francois Hollande la sfârşitul anului 2013, potrivit Paris Match. Hollande a fost considerat atunci cel mai puţin popular lider din istoria franceză modernă.

Primele demonstraţii ale „vestelor galbene” au avut loc pe 17 noiembrie pentru a contesta creşterea preţurilor la combustibili şi de atunci au evoluat într-o mişcare de protest mai largă şi revoltă anti-Macron.

Citeşte şi: Rusia ÎNCHIDE o zonă din Marea Neagră pentru manevre militare

Protestele de la Paris din 1 decembrie au devenit deosebit de violente, cu Arcul de Triumf şi bulevardul Champs-Elysees supuse unor acte de vandalism şi jafuri în masă.