DISTRIBUIȚI
Twitter

Pompieri şi militari spanioli se luptau luni să ţină sub control un incendiu de pădure izbucnit în cursul nopţii în regiunea Madrid care a condus la evacuarea mai multor case, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Directorul serviciilor de urgenţă din Madrid a declarat luni dimineaţa că pompierii au stabilit un perimetru în jurul flăcărilor şi că aeronave au fost trimise în zonă pentru a ajuta la stingerea incendiului.


Vezi și: Doi astronauţi au amerizat cu capsula SpaceX – VIDEO

„Nu există niciun risc pentru populaţie în acest moment. Vom fi bine pregătiţi dacă flăcările îşi vor schimba cursul”, a spus Carlos Novillo într-o înregistrare video postată pe social media.

Serviciile de urgenţă din Madrid au declarat că 16 echipaje de pompieri, precum şi trei aeronave, au fost trimise pentru a stinge incendiul izbucnit în jurul regiunii Robledo de Chavela, situată la 40 de km nord-vest de capitala spaniolă.

Citește și: Armata israeliană a deschis focul la granița cu Siria

O purtătoare de cuvânt a confirmat că mai multe case izolate au fost evacuate ca măsură de precauţie, însă nicio comunitate nu este în pericol.

Ea nu a putut confirma sursa incendiului, care survine pe fondul unui val de căldură care afectează sudul Europei, în Spania fiind înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.