DISTRIBUIȚI
Sky News

Pompierii s-au luptat în noaptea de miercuri spre joi cu peste 500 de incendii, soldate cu patru morţi până în prezent în Italia, care se confruntă în această săptămână cu un val de căldură record, informează AFP, potrivit agerpres.

„Au fost efectuate 528 de intervenţii în ultimele 12 ore, inclusiv 230 în Sicilia, unde situaţia este în prezent sub control”, au declarat pompierii într-un comunicat.


Citeşte şi: Noua Zeelandă îşi redeschide frontierele în 2022 persoanelor vaccinate din ţări cu risc scăzut – Black News

O nouă victimă a fost înregistrată, crescând la patru bilanţul deceselor provocate de incendii săptămâna aceasta.

Un anticiclon, denumit Lucifer, traversează peninsula, provocând o creştere accentuată a temperaturilor, cu un record de 48,8 grade înregistrat miercuri în Sicilia, care, dacă va fi omologat, ar stabili un nou record european.

Sudul Europei se confruntă cu un val de căldură intensă şi incendii grave în această vară, un fenomen care se va intensifica şi agrava odată cu schimbările climatice, susţin experţii.

Acest val de căldură, prognozat să mai dureze câteva zile, favorizează incendiile, în special în regiunile sudice precum Sicilia şi Calabria.

Corpul carbonizat al unui localnic în vârstă de 79 de ani a fost descoperit miercuri în apropiere de Reggio Calabria, în timp ce un alt bărbat din Calabria, de 77 de ani, a murit încercând să-şi protejeze cireada de flăcări, potrivit agenţiilor de presă italiene.

Citește și : Anticiclonul ‘Lucifer’ lovește puternic Italia cu temperaturi record de 48,8 grade Celsius

Vineri, o femeie de 53 de ani şi nepotul ei de 35 de ani şi-au pierdut viaţa, tot în apropiere de Reggio Calabria, în timp ce încercau să salveze plantaţia de măslini a familiei.

În Calabria, unde pompierii au efectuat în jur de 100 de intervenţii în timpul nopţii, situaţia este deosebit de dificilă în apropierea oraşelor Reggio Calabria, Catanzaro şi Cosenza.