DISTRIBUIȚI

Pompierii au anunţat sâmbătă că au reuşit să oprească primul incendiu de vegetaţie major din acest an din Spania să se propage mai departe în regiunea Valencia, unde a distrus peste 4.000 de hectare de pădure şi a forţat 1.500 de persoane să-şi părăsească locuinţele, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Peste 500 de pompieri, sprijiniţi de 20 de avioane şi elicoptere, au acţionat pentru a aduce incendiul sub control în apropierea
localităţii Villanueva de Viver, din regiunea Valencia, au anunţat sâmbătă serviciile de urgenţă.


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

Ei au reuşit să oprească propagarea incendiului către alte zone.

Ziarul regional Las Provincias a relatat că poliţia bănuieşte că incendiul ar fi fost declanşat de o scânteie de la o maşină folosită la strângerea vegetaţiei uscate. Garda Civila Spaniolă nu a dorit să răspundă solicitării Reuters de a face declaraţii în legătură cu acestui subiect.

Opt comunităţi au fost evacuate, a declarat Gabriela Bravo, şeful regional al afacerilor interne.

„Sâmbătă dimineaţă, avioanele vor încerca să oprească incendiul să ajungă şi la alte comunităţi”, a declarat Bravo în cadrul unei conferinţe de presă vineri seara.

Potrivit datelor colectate de Sistemul european de informare privind incendiile forestiere (EFFIS) al Comisiei Europene, Spania s-a confruntat în anul 2022 cu cele mai grave incendii forestiere după ce 493 de focare au devastat 307.000 de hectare de teren.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri