DISTRIBUIȚI
REUTERS

Pompierii greci au anunţat că au reuşit să izoleze un incendiu de proporţii izbucnit la vest de Atena, vineri, în a doua zi în care echipaje mobilizate la sol, ajutate de aeronave specializate, se luptă cu flăcările, informează DPA, potrivit agerpres.

Grigoris Stamoulis, primarul din Megara, cel mai mare oraş din regiunea afectată, a declarat pentru canalul de ştiri RealFM că peste 8.000 de hectare de pădure au fost mistuite de flăcări. Un alt reprezentant al autorităţilor a spus că suprafaţa afectată ar fi de 4.000 de hectare, notează DPA.


Citeşte şi: Mii de cehi cer în stradă independenţa justiţiei – Black News

Incendiul a condus de asemenea la avarierea sau distrugerea în totalitate a numeroase locuinţe.

Pompierii au avertizat însă că, deşi incendiul a fost izolat, există în continuare riscul ca flăcările se se înteţească.

Incendiul este localizat la aproximativ 60 de kilometri vest de Atena, în apropierea staţiunii Loutraki.

Vânturile puternice au îngreunat eforturile de stingere a incendiului, însă un purtător de cuvânt al pompierilor a declarat vineri dimineaţa pentru radioul de stat că „situaţia s-a ameliorat”.

Numeroase sate au fost evacuate de la izbucnirea incendiului, miercuri seara.

Flăcările ar fi fost declanşate în mod accidental de un locuitor din zonă care a dat foc miercuri seară crengilor şi frunzelor uscate pentru a curăţa terenul, potrivit presei elene care citează surse din cadrul departamentului de pompieri.

Citeşte şi: Hamas revendică VICTORIA în confruntarea armată cu Israelul – Black News

Este primul incendiu major din Grecia din acest an.

Condiţiile de secetă au persistat în sudul ţării în ultimele zile, temperaturile maxime ajungând în multe zone la aproximativ 30 de grade Celsius.

Aproape 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în estul Atenei în timpul unui incendiu de proporţii izbucnit în 2018.