DISTRIBUIȚI

Pompierii francezi din Bouches-du-Rhône (sudul Franţei) au suspendat vaccinarea personalului lor împotriva COVID-19 cu vaccinul grupului farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca după apariţia unor efecte secundare la unul dintre pompieri, a declarat o purtătoare de cuvânt a Serviciului Departamental de Pompieri şi Salvare (Sdis) luni pentru AFP, potrivit agerpres.

‘Ca măsură de precauţie, noi am suspendat rapelul cu vaccinul AstraZeneca’, a indicat aceasta.


Citeşte şi: Secţiile de votare din Ţările de Jos s-au deschis pentru alegerile de trei zile

Un pompier din Arles (90 km vest de Marsilia), a cărui vârstă nu a fost precizată, a fost spitalizat pentru o aritmie cardiacă după prima injecţie.

Contactată de AFP, Agenţia regională de sănătate nu a fost disponibilă imediat pentru o reacţie.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, această decizie vizează doar pompierii din departamentul Bouches-du-Rhône.

Pompierul din Arles, care a prezentat aritmie după ce a fost vaccinat în data de 8 martie, ‘se simte mult mai bine’ luni, potrivit Sdis.

Circa 60 de pompieri din Bouches-du-Rhône au primit o prima doză de vaccin AstraZeneca săptămâna trecută. În genere, în centrele de vaccinare publice, pompierilor li se administrează vaccinul companiilor Pfizer/BioNTech, potrivit AFP.

Aproape zece ţări au suspendat din precauţie utilizarea AstraZeneca după semnalarea unor efecte secundare ‘posibile’, dar fără ca legătura cu vaccinul să fi fost dovedită în această etapă.

Citeşte şi: Biden şi Pelosi se abţin să-l demită pe guvernatorul statului New York

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca împreună cu universitatea britanică Oxford este sigur, a asigurat codezvoltatorul său la BBC luni, după îngrijorări care au dus la suspendarea utilizării sale în mai multe ţări.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că nu există ‘niciun motiv pentru a nu utiliza’ acest vaccin, notează AFP.