DISTRIBUIȚI

Pompierii se luptă cu flăcările după ce vântul puternic din timpul nopţii a înteţit focul care a distrus zeci de case într-o localitate de coastă situată la nord-est de Atena, informează luni Reuters, potrivit agerpres.

Peste 160 de pompieri cu 68 de autospeciale, două elicoptere şi două avioane destinate combaterii incendiilor se luptă cu flăcările care au izbucnit în Kalamos, localitate aflat în zona de ţărm, la 45 de kilometri de Atena, şi s-au răspândit în oraşul învecinat Varnavas.


Citeşte şi: Un britanic a adormit în avion şi s-a trezit la 8500 km de casă

„Există mai multe focare, dar Varnavas este cel mai mare. Este un consum foarte mare de apă deoarece oamenii îşi stropesc locuinţele, iar asta micşorează rezervele”, a declarat pentru Skai TV subprefectul regiunii Attica, Nikos Filippou.

Fumul gros provenit de la pădurea de pini a acoperit zona.

Reprezentanţii pompierilor au declarat pentru Reuters că nu există victime, dar cel puţin zece case au fost serios avariate.

Autorităţile au dispus, ca măsură de precauţie, evacuarea a două tabere de tineret din zonă.

Citeşte şi:Al doilea port ca mărime din Europa este total BLOCAT. Un vas imens a eşuat

Sute de rezidenţi ai zonei Kalamos s-au refugiat pe plajă în in timpul nopţii.

„A fost o agitaţie de nedescris. Casele ardeau, oamenii fugeau disperaţi. A fost haos, iar flăcările erau foarte înalte”, a povestit un locuitor din Kalamos pentru Reuters TV.

Cauza incendiului este necunoscută, dar incendiile de vegetaţie sunt obişnuite în Grecia pe perioada verii. Peste 70 de persoane şi-au pierdut viaţa în 2007 în timpul celor mai grave incendii din ultimele decenii.