DISTRIBUIȚI
TOPSHOT - A firefighter observes the flames while trying to extinguish a fire in Cabanoes near Louzan as wildfires continue to rage in Portugal on October 16, 2017. At least 27 people have died in fires which have ravaged forests in the north and centre of the country over the past 24 hours. / AFP PHOTO / Francisco LEONG (Photo credit should read FRANCISCO LEONG/AFP/Getty Images)

Pompierii din Croaţia au anunţat sâmbătă că au localizat un incendiu care a cuprins 40 de hectare de pădure de pin şi desişuri, a relatat agenţia croată de ştiri HINA, preluată de DPA, potrivit agerpres.

”Am localizat focarul, dar incendiul este în continuare activ, iar 58 de poliţişti cu 16 vehicule vor continua lupta cu focul”, a precizat Tonci Kljakovic Gaspic, din cadrul departamentului de pompieri din Croaţia.


Citește și : OMS: Este încă posibilă readucerea epidemiei de COVID-19 sub control

De joi, după declanşarea incendiului, pompierii s-au luptat cu flăcările în apropiere de Muc, la o distanţă de 40 de kilometri de oraşul Split. Vânturile puternice împiedică eforturile pompierilor şi creează în permanenţă noi focare.

Potrivit forţelor de ordine, a fost deschis un dosar penal pe numele unui bărbat suspectat că ar fi declanşat incendiul.

Croaţia, cu un peisaj muntos desfăşurat de-a lungul coastei Adriaticii, este afectată frecvent de incendii care se propagă rapid din cauza terenului accidentat şi a prezenţei pădurilor şi vegetaţiei uscate în timpul verii toride.

Citește și : Trump: Relaţiile SUA cu China au fost ‘grav deteriorate’

Incendiile sunt de asemenea frecvente în timpul verii în principalele insule, vânturile puternice din regiunea coastei îngreunând operaţiunile de stingere a flăcărilor.