DISTRIBUIȚI
Searching 4 Dinar - WordPress.com

Miniştrii de Externe din Armenia şi Azerbaidjan au anunţat, marţi, că vor avea întrevederi separate cu secretarul de Stat american, Mike Pompeo, în contextul confruntărilor militare din regiunea separatistă Nagorno-Karabah , informează mediafax.

Întrevederile sunt programate vineri, la Washington.


Statele Unite şi Rusia au lansat o serie de apeluri pentru încetarea confruntărilor militare din Nagorno-Karabah, unde luptele continuă în pofida armistiţiului.

Citește și : Singapore ‘dă drumu’ la nunţi’, dar toţi participanţii vor fi testaţi pentru coronavirus

Potrivit bilanţului preliminar, aproximativ 800 de persoane, inclusiv 100 de civili, au fost ucise în confruntările militare din ultimele trei săptămâni.

Regiunea Nagorno-Karabah, o enclavă a etnicilor armeni, s-a desprins de Azerbaidjan în anii 1990, într-un conflict soldat cu circa 30.000 de morţi.

Citește și : Rusia face un compromis major de dragul tratatului New START

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a anunţat marţi că a capturat aproximativ 20 de localităţi. „Le cer încă o dată liderilor armeni să se retragă din zonele azere înainte de a nu fi prea târziu. Apoi, vom înceta ostilităţile”, a transmis Ilham Aliev.

La rândul său, premierul Armeniei, Nikol Pachinian, a catalogat drept „încălcare a dreptului internaţional” „forţarea” etnicilor armeni din Nagorno-Karabah să trăiască „sub dominaţie azeră”.