DISTRIBUIȚI
Politico

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat că s-au înregistrat progrese în discuţiile cu Uniunea Europeana privind reluarea călătoriilor restricţionate din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit dpa, scrie agerpres.

UE a anunţat recent redeschiderea graniţelor pentru mai multe ţări din afara blocului comunitar pe fondul ridicării graduale a restricţiilor aplicate temporar din cauza pandemiei de COVID-19, dar SUA nu se regăsesc printre acestea.


Citește și : Germania a adoptat un plan pentru promovarea egalităţii între sexe

SUA înregistrează în prezent o creştere masivă a numărului de contaminări cu SARS-CoV-2, în special în statele din sud şi sud-vestul ţării. Zeci de mii de cazuri noi sunt înregistrate zilnic.

„Am înregistrat progrese reale, progrese tehnice”, le-a spus Pompeo jurnaliştilor miercuri la Washington despre discuţiile sale cu europenii.

El a declarat că obiectivul este de a implementa un „sistem” sigur pentru reluarea călătoriilor.

Citește și : Candidaturi de ultim moment pentru postul de director general al OMC

SUA au impus în martie restricţii de călătorie pentru cetăţenii UE în contextul pandemiei, preşedintele american Donald Trump motivând că numărul mare de cazuri de contaminare cu noul coronavirus din Statele Unite s-ar datora călătorilor veniţi din Europa, întrucât, potrivit lui, Uniunea Europeană nu a restricţionat la timp călătoriile din China, de unde se presupune că ar fi început epidemia de COVID-19, şi din alte zone afectate.