DISTRIBUIȚI
Politico

„Lupta” împotriva „terorismului islamic radical” care a lovit duminică Sri Lanka ”este şi cea a Americii”, a declarat luni secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Terorismul islamic radical rămâne o ameninţare”, „trebuie să rămânem activi şi vigilenţi”, a declarat el jurnaliştilor la Washington, în urma unui val de atentate sinucigaşe în Sri Lanka, în care au fost ucise cel puţin 290 de persoane, între care şi cetăţeni americani.


Citește și : Alertă în SUA: O femeie înarmată a intrat într-o biserică din San Diego şi a ameninţat că o aruncă în aer

Aproximativ 290 de persoane au fost ucise şi 500 rănite în atentatele sinucigaşe comise duminică, de Paşte, în Sri Lanka, potrivit unui nou bilanţ anunţat luni de poliţia locală şi citat de AFP.

Duminică, în decurs de câteva ore, mai multe bombe au provocat moarte şi dezolare în patru hoteluri şi trei biserici, în timpul liturghiei de Paşte, în câteva locuri din insula situată în Asia de Sud, care nu a mai cunoscut o asemenea izbucnire de violenţă de la sfârşitul războiului civil în urmă cu zece ani.

Citește și : Candidată la nominalizarea democrată alegerile prezidenţiale din SUA propune ştergerea a miliarde de dolari din datoriile studenţeşti