DISTRIBUIȚI
Informateca

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, le-a cerut sâmbătă tuturor ţărilor să pună capăt tranzacţiilor lor financiare cu regimul venezuelean al lui Nicolas Maduro, oficialul american exprimându-se în cadrul unei întâlniri cu presa, pe marginea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, relatează AFP, potrivit agerpres.

Ţările care recunosc legitimitatea opozantului Juan Guaido pentru a conduce Venezuela trebuie ”să-şi deconecteze sistemele financiare cu regimul Maduro şi permită activelor care aparţin poporului venezuelean să meargă la gestionarii legitimi ai acestui stat”, a decclarat Pompeo, după ce a părăsit Consiliul de Securitate al ONU fără să aştepte luarea de cuvânt a omologului său venezuelean, Jorge Arreaza.


Citește și : Germania, Franţa şi Spania, pregătite să-l recunoască pe Guaido preşedinte interimar al Venezuelei

Pompeo a făcut apel sâmbătă la ONU către toate statele ”să fie de partea forţelor libertăţii” din Venezuela conduse de către opozantul Juan Gzuaido, apel lansat în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU pe care Rusia a încercat în zadar s-o împiedice.

”Nu ne testaţi determinarea”, a declarat şeful diplomaţiei americane la adresa lui Maduro, pe tema protecţiei ce trebuie acordate diplomaţilor americani în Venezuela a căror expulzare a fost ordonată. Nicolas Maduro conduce ”un stat mafiot nelegitim”, a mai spus Pompeo.

Citește și : Arabia Saudită produce şi testează rachete într-o bază secretă, deşi acuză Iranul că ar face acest lucru