DISTRIBUIȚI

Secretarul de Stat al SUA Mike Pompeo a exprimat, în cadrul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, sprijinul Washingtonului pentru dreptul Israelului de a se apăra de ameninţarea reprezentată de Garda revoluţionară a Iranului, a anunţat duminică Departamentul de Stat al SUA, relatează Reuters, potrivit agerpres.

”Secretarul de stat şi premierul israelian au discutat despre cum Iranul îşi valorifică poziţia în Siria pentru a ameninţa Israelul şi vecinii săi”, a indicat Departamentul de Stat într-un comunicat.


Citește și : Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie a demisionat

Aviaţia israeliană a lansat lovituri în Siria pentru a împiedica o forţă iraniană să lanseze un atac împotriva Israelului cu drone încărcate cu explozibili, a anunţat armata israeliană în noaptea de sâmbătă spre de duminică, notează AFP.

Aviaţia israeliană ”a fost în măsură să împiedice o tentativă iraniană a forţei al-Quods (unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei) de a lansa un atac din Siria împotriva unor ţinte din nordul Israelului cu drone ucigaşe”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus.

Israelul a lansat sute de lovituri în Siria de la începutul războiului în această ţară în 2011, cele mai multe vizând ţinte iraniene sau ale grupării şiite proiraniene Hezbollah, potrivit statului evreu.

Citește și : Trump şi Abe au convenit principiile unui acord comercial SUA-Japonia