DISTRIBUIȚI
Cotidianul

”Progrese reale” s-au înregistrat în recenta sa vizită în Coreea de Nord, a declarat marţi secretarul de Stat american Mike Pompeo, care a apreciat că ”întrezăreşte” de-acum o cale către ”denuclearizarea” peninsulei coreene, relatează Reuters, potrivit News.ro .

Şeful diplomaţiei americane a efectuat săptămâna trecută a patra vizită la Phenian, în cursul căreia a discutat timp de două ore cu liderul ord-coreean Kim Jong Un, cu care a luat masa.


Citește și : Donald Trump confirmă că va avea o a doua întâlnire cu Kim Jong-un

Această întâlnire a reprezentat o ocazie de a pune bazele unui al doilea summit între Kim şi preşedintele american Donald Trump, după cea de la 12 iunie, în Singapore.

”M-am întors noaptea trecută dintr-o vizită în Coreea de Nord în cursul căreia am realizat progrese reale”, a declarat Pompeo în faţa presei la Casa Albă.

Citește și : UE cere o „anchetă aprofundată” în cazul jurnalistului saudit Khashoggi dispărut în Turcia

”Deşi mai rămâne drum de parcurs şi mută treabă de făcut, întrezărim acum calea unei denuclearizări complete, definitive şi veritabile a Coreei de Nord”, a adăugat el.

Donald Trump a confirmat marţi că va participa la un al doilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un şi că echipele lor lucrează la organizarea acestuia.