DISTRIBUIȚI

Secretarul de stat american Mike Pompeo a sosit în Japonia, marţi dimineaţă (ora locală), pentru o vizită care a fost scurtată din cauza spitalizării preşedintelui Donald Trump, testat pozitiv la COVID-19, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Departamentul de Stat a anunţat că Pompeo nu se va mai deplasa în Mongolia şi Coreea de Sud, aşa cum fusese planificat iniţial.


Citește și : Utilizarea excesivă a reţelelor sociale poate duce la depresie (STUDIU)

Demnitarul american urmează să aibă o întrevedere cu noul premier japonez Yoshihide Suga şi să participe la o întâlnire în cadru mai larg la care vor fi prezenţi şi miniştrii de externe din India şi Australia.

Reuniunea are loc într-o perioadă de tensionare a relaţiilor dintre Washington şi Beijing.

Înainte de plecarea spre Japonia, Mike Pompeo şi-a exprimat speranţa că se vor înregistra ”rezultate semnificative” la întâlnirea cvadripartită din Japonia, fără a oferi alte detalii.

Citește și : Parisul îşi ÎNCHIDE barurile şi limitează programul restaurantelor şi universităţilor

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe indian, Anurag Srivastava, a afirmat că miniştrii de externe urmează să sublinieze sprijinul lor pentru o regiune indo-pacifică liberă şi deschisă. Ei vor discuta despre noua ordine internaţională într-o lume post-COVID-19 şi despre nevoia unui răspuns coordonat la pandemie.

Vizita este prima deplasare a lui Pompeo în Asia de Est în peste 12 luni. Departamentul de Stat american a declarat că vizitele în Mongolia şi Coreea de Sud vor fi reprogramate.