DISTRIBUIȚI
Conservative Tribune

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat că este „adecvat” din partea președintelui Donald Trump să ceară liderului ucrainean să investigheze corupția din propia țară, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

„Consider că este adecvat să încerci să faci altă țară să nu mai fie coruptă”, a declarat Pompeo.


Citește și : Reacţii internaționale la ofensiva Turciei în nordul Siriei

Oficialul american a informat anterior că a ascultat convorbirea telefonică între liderul de la Casa Albă și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a avut loc la data de 25 iulie și în cadrul căreia Trump a cerut investigarea rivalului său politic Joe Biden.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Citește și : Suspectul atacului antisemit asupra unei sinagogi din Halle a fost arestat