DISTRIBUIȚI
Zimbio

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, au evaluat sâmbătă la Washington procesul de dialog cu Coreea de Nord şi situaţia din Orientul Mijlociu, în special conflictele din Yemen şi Siria, informează agenţia EFE care citează un comunicat al diplomaţiei americane, scrie agerpres.

Potrivit sursei citate, cei doi au abordat şi conflictul din Libia, precum şi „succesul” istoricului summit din Singapore între liderii american şi nord-coreean şi eforturile de începere a procesului de denuclearizare a peninsulei coreene.


Citește și : Donald Trump a cerut din nou Canadei să-şi sporească cheltuielile de apărare (NATO)

Totodată, Pompeo şi Guterres au convenit asupra necesităţii acordării de prioritate sosirii ajutorului umanitar în Siria şi Yemen.

Întâlnirea a avut loc după vizita în Rusia efectuată în această săptămână de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în cursul căreia s-a întâlnit între alţii cu preşedintele Vladimir Putin şi ministrul de Externe, Serghei Lavrov.

De asemenea, reuniunea intervine la puţin timp după ce ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, Nikky Haley, a anunţat retragerea ţării sale din Consiliul Drepturilor Omului al ONU, o decizie criticată de comunitatea internaţională şi pe care ONU a calificat-o drept „dezamăgitoare, dar nu surprinzătoare”.

Citește și : Mike Pompeo speră ca vizita lui Bolton la Moscova să se materializeze într-o întâlnire Trump-Putin