DISTRIBUIȚI
Cosmopolitan

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a răspuns criticilor venite din partea Coreei de Nord, susţinând că ele sunt nefondate, scrie The Washington Post, potrivit news.ro .

„Dacă aceste cereri sunt de specifice gangsterilor, atunci toată lumea este un gangster”, a declarat Pompeo, notând că cererile americanilor pentru dezarmarea Coreei de Nord sunt susţinute de Consiliul de Securitate al ONU.


Citește și : Studenţi turci, arestaţi la Ankara pentru insultă la adresa preşedintelui Erdogan

Pompeo a adăugat că în ciuda unui comunicat criticat emis de Ministerul de Externe nord-coreean, el consideră că cele două ţări au făcut progrese în timpul întâlnirii şi că omologul său nord-coreean, Kim Yong Chol, a negociat „cu intenţii bune” în timpul întâlnirii.

Secretarul de Stat a specificat că SUA şi comunitatea internaţională vor menţine sancţiunile economice impuse Coreei de Nord până la o dezarmare nucleară completă.

Comentariile au fost făcute de Pompeo la Tokyo, acolo unde s-a întâlnit cu miniştrii de Externe ai Japoniei şi Coreei de Sud, precum şi cu prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, pentru a discuta despre călătoria sa din Coreea de Nord.

Într-un comunicat redactat de un oficial neidentificat al Ministerului de Externe nord-coreean este precizat că atitudinea americanilor este „foarte îngrijorătoare” şi că ei au fost împotriva spiritului de la summit-ul din Singapore prin faptul că au pus presiune unilaterală pe nord-coreeni pentru a-şi abandona armele nucleare.

Citește și : Preşedintele Iranului cere UE măsuri concrete şi un calendar clar

„SUA greşesc dacă vor considera că Nordul va fi forţat să accepte aceste cereri de tip gangster”, este precizat în comunicat.

Aceste afirmaţii au venit în contrast cu declaraţiile lui Mike Pompeo, care a declarat că au fost făcute progrese în discuţiile sale cu oficialii nord-coreeni.