DISTRIBUIȚI
AP

Secretarul de Stat Mike Pompeo a anunţat joi înfiinţarea unei instanţe internaţionale pentru libertatea religioasă, cu ocazia unei mari conferinţe la Washington dedicate acestui subiect, relatează AFP, potrivit news.ro .

Contururile acestui grup – intitulat Alianţa Internaţională pentru Libertatea Religioasă – rămân de precizat, a anunţat şeful diplomaţiei americane.


Citește și : SUA intenţionează să achiziţioneze drone de atac autodestructibile din Israel

Din grup urmează să facă parte ”ţări care împărtăşesc aceleaşi idei”, a precizat el.

Departamentul de Stat american găzduieşte, timp de trei zile, al doilea an consecutiv, o conferinţă menită să promoveze libertatea religioasă – o problemă evocată cu regularitate de către Guvernul lui Donald Trump, întrucât este crucială pentru mulţi dintre susţinătorii săi creştini evanghelişti.

Citește și : Cel puțin 12 morți și peste 80 de răniți după explozia a două mașini-capcană în orașul afgan Kandahar

Această viitoare Alianţă ”va apăra dreptul inalienabil al tuturor fiinţelor umane de a crede sau de a nu crede, în funcţie de alegerea lor”, a declarat Pompeo.

Secretarul de Stat a criticat dur, la tribuna conferinţei, două dintre principalele ţinte ale Statelor Unite – Iranul şi China -, denunţând în termeni duri încarcerarea în lagăre de către beijing a peste un milion de musulmani uiguri.