DISTRIBUIȚI
Politico

Difuzarea unei liste cu societăţi care operează în coloniile israeliene din Cisiordania, considerate ilegale de dreptul internaţional, ilustrează „parti-pris-ul anti-Israel” al ONU, a declarat joi şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, relatează AFP, scrie agerpers.

„Sunt indignat că Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a publicat o listă de societăţi care operează în teritoriile controlate de Israel”, a precizat secretarul de stat american într-un comunicat.


Citește și : Aproximativ jumătate de milion de români au aplicat pentru statutul de rezident în Regatul Unit

„Această publicare nu face decât să confirme parti-pris-ul anti-Israel răspândit la Naţiunile Unite”, a adăugat Pompeo, precizând că SUA nu au furnizat nicio informaţie Înaltului Comisariat ONU pentru întocmirea acestei liste.

Michelle Bachelet a publicat miercuri această listă de 112 societăţi cu activităţi în coloniile israeliene, o iniţiativă salutată drept o „victorie” de partea palestiniană, dar calificată drept „ruşinoasă” de Israel, care se teme că aceasta ar putea servi drept bază pentru campanii de boicot.

Citește și : Bilanţul în urma avalanşelor din centrul Afganistanului a crescut la 21 de morţi

Această difuzare „facilitează campania de boicot, stoparea investiţiilor şi sancţiunile (BDS) (…)”, a adăugat Mile Pompeo. „Tentativele de a izola Israelul merg împotriva tuturor eforturilor noastre de a crea condiţii favorabile unor negocieri israelieno-palestiniene care să ducă la o pace totală şi durabilă”, a mai afirmat el.