DISTRIBUIȚI
facebook

Polonia urmează să redeschidă luni parcurile şi pădurile, iar ulterior va revizui regulile privind numărul de clienţi care pot intra simultan în magazine, în contextul în care autorităţile încep să relaxeze măsurile restrictive adoptate pentru a limita răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, transmite Reuters, citând un oficial guvernamental, scrie agerpres.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki este aşteptat să anunţe joi detaliile planului guvernamental de relaxare a restricţiilor impuse vieţii publice în lupta cu coronavirusul.


Citește și : Trump afirmă că SUA au depăşit vârful îmbolnăvirilor cu noul coronavirus: ‘Bătălia continuă!’

„Astăzi vor fi luate decizii finale. Cred că mai întâi, începând de luni, ne putem aştepta la deschiderea pădurilor, a spaţiilor verzi”, a declarat ministrul activelor statului, Jacek Sasin, pe postul de radio privat RMF.

El a adăugat că autorităţile vor revizui şi regulile privind numărul de clienţi cărora li se permite intrarea într-un magazin în acelaşi timp, dar nu a precizat când anume se va întâmpla acest lucru.

Ministrul polonez a menţionat pe de altă parte că este prematur să se discute despre redeschiderea şcolilor.

Citește și : Guterres consideră că doar un vaccin anti-coronavirus ar permite revenirea la normalitate

Marţi, ministrul sănătăţii polonez Lukasz Szumowski a anunţat că Polonia va începe din 19 aprilie repornirea treptată a economiei, după măsurile introduse în urmă cu câteva săptămâni pentru limitarea pandemiei de COVID-19, care potrivit celui mai recent bilanţ comunicat miercuri de autorităţi se ridica la 7582 de cazuri confirmate de infectare şi 286 de decese.