DISTRIBUIȚI

Polonia a anunţat luni că va consolida securitatea în centrele de vaccinare anti-COVID-19, la o zi după ce două dintre acestea au fost incendiate de militanţi anti-vaccin şi la o săptămână după ce astfel de militanţi au provocat violenţe într-un alt centru, relatează AFP, scrie agerpres

”Din nefericire, asemenea incidente se repetă”, a declarat premierul Mateusz Morawiecki. ”Toate vor fi pedepsite sever, conform legii, şi pe de altă parte vom lua măsuri pentru a consolida securitatea tuturor acestor centre”, a adăugat el.


Citește și : Papa Francisc îşi reia audienţele generale

Un centru mobil de vaccinare şi un birou al agenţiei epidemiologice locale din oraşul Zamosc au fost incendiate duminică, fără să rezulte victime, a declarat şeful poliţiei poloneze, Jaroslaw Szymczyk, care a anunţat că centrele de vaccinare vor fi păzite ”zi şi noapte” de forţele de ordine. ”Din păcate, observăm o escaladare a brutalităţii şi violenţei în comportamentele grupurilor anti-vaccin”, a indicat responsabilul poliţiei.

În luna iulie poliţia a intervenit în două incidente provocate de anti-vaccinişti, care au încercat săptămâna trecută să pătrundă cu forţa într-un centru de vaccinare din apropiere de Varşovia şi s-au confruntat acolo cu agenţii de pază şi cu personalul medical.

Citește și : Numărul 2 al unui partid danez anti-UE este anchetat pentru fraudă cu fonduri europene

Aproape jumătate din populaţia Poloniei este vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, dar autorităţile urmează să închidă mai multe centre de vaccinare din cauza cererii reduse. Potrivit sondajelor, circa un sfert dintre polonezi sunt împotriva vaccinării sau ezită să se vaccineze.

Ritmul vaccinării a încetinit considerabil şi rămâne relativ redus în sudul şi estul ţări, în timp ce guvernul îndeamnă populaţia să se vaccineze, mai ales în contextul noului val provocat de varianta Delta a coronavirusului.