DISTRIBUIȚI
Operation World

Polonia şi Ucraina au semnat o declaraţie privind predarea în limba polonă, a anunţat miercuri ministrul polonez al educaţiei, Anna Zalewska, relatează PAP. 

Ministrul a explicat că acest lucru înseamnă că predarea limbii polone şi în limba polonă va continua în şcolile poloneze din Ucraina ca până acum.


Declaraţia, semnată marţi seara şi prezentată miercuri de Zalewska jurnaliştilor, garantează drepturi similare diasporei ucrainene din Polonia. Documentul a fost semnat de ministrul polonez şi de omologul său ucrainean, Lilia Hrinevici.

Acordul în acest sens, care are la bază documente bilaterale şi internaţionale anterioare, se aplică grădiniţelor, şcolilor primare şi gimnaziale care funcţionează în sistemele de învăţământ polonez şi ucrainean.

Zalewska şi Hrinevici au anunţat acordul în cadrul unei întâlniri care a avut loc săptămâna trecută, în efortul de a atenua temerile create după ce ţări precum Rusia, Ungaria, Bulgaria şi România au susţinut că noua lege a educaţiei adoptată în septembrie în Ucraina obstrucţionează predarea în limbile minorităţilor, notează PAP.