DISTRIBUIȚI

Polonia a trimis 16 membri ai Gărzii de frontieră pentru a ajuta la securizarea graniţei dintre Grecia şi Macedonia de Nord împotriva migraţiei ilegale, au anunţat autorităţile de la Varşovia, transmite luni thenews.pl., potrivit agerpres.

Cei 16 militari polonezi au fost desfăşuraţi duminică dimineaţă la solicitarea guvernului de la Skopje, a declarat purtătoarea de cuvânt a Gărzii de frontieră poloneze, Anna Michalska.


Citeşte şi: ‘PartyGATE’ cutremură din temelii Downing Street! Șefa unității guvernamentale privind regulile Covid a organizat o petrecere cu alcool în timpul restricțiilor de Crăciun

Ei vor rămâne în Macedonia de Nord până la data de 21 februarie.

„Contingentul polonez va sprijini serviciile nord-macedonene de aplicare a legii pentru a proteja frontiera ţării împotriva migraţiei ilegale, prin prevenirea trecerilor ilegale ale frontierei şi controlarea autenticităţii documentelor”, a adăugat Michalska.

Începând din 2016, Garda de frontieră poloneză a trimis 1.390 de ofiţeri în Macedonia de Nord pentru a lua parte la peste 50 de operaţiuni comune în această ţară.

Citeşte şi:Averea celor mai bogaţi zece oameni din lume S-A DUBLAT în timpul pandemiei – Black News

Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex) a anunţat la 11 ianuarie că aproape 200.000 de migranţi ilegali au ajuns anul trecut pe teritoriul Uniunii Europene, dintre care 60.540 au utilizat ruta prin Balcanii Occidentali.

Cei mai mulţi dintre migranţii ilegali înregistraţi în 2021 au fost sirieni, urmaţi de tunisieni, marocani, algerieni şi afgani.