DISTRIBUIȚI
Pinterest

Poziţia Poloniei pe plan extern este mult mai solidă decât în urmă cu doi ani, aşa cum am promis, a declarat premierul polonez Beata Szydlo, în cadrul celei de-a cincea ediţii a Forumului pentru politică externă, desfăşurată joi la Castelul Regal din Varşovia, potrivit agerpres .

Beata Szydlo a subliniat că guvernul său a promis să facă din Polonia o ţară sigură prin apărarea activă a intereselor acesteia în cadrul Uniunii Europene. ”Ne-am ţinut promisiunile: poziţia internaţională a Poloniei este mult mai solidă decât în urmă cu doi ani”, a subliniat şefa executivului polonez.


Pe de altă parte, ea a estimat că turnura pozitivă a relaţiilor dintre Polonia şi SUA este o realitate.

Citiți și : Polonia : Șefa executivului exclude un „Polexit”

Referitor la summitul NATO găzduit de Varşovia în vara anului trecut, şefa executivului polonez şi-a exprimat convingerea că reuniunea a reprezentat ‘un eveniment fără precedent în domeniul securităţii”.

”Visul multor generaţii de polonezi a devenit realitate – pentru prima dată în istoria modernă, securitatea noastră se bazează nu doar pe protecţia oferită de tratate, ci şi pe puterea actuală a forţelor noastre armate, pe aliaţii noştri şi pe cooperarea cu ei”, a accentuat Beata Szydlo.

În opinia sa, deciziile luate la summiturile NATO din Ţara Galilor şi de la Varşovia au modificat situaţia geopolitică din Europa Centrală şi de Est.

”Astăzi, toţi oamenii care gândesc responsabil despre viitorul Europei trebuie să intre în dialog cu ţările central-europene. Grupul de la Vişegrad, Iniţiativa celor Trei Mări şi Bucureşti 9 – toate acestea participă la procesele politice în Europa. Acest lucru a fost recunoscut şi apreciat de politicieni din SUA, Europa şi China”, a încheiat şefa guvernului polonez.