DISTRIBUIȚI
Getty, AFP

După ce duminică a interzis intrarea străinilor în ţară şi a suspendat cursele aeriene externe, Polonia a decis luni şi suspendarea traficului aerian pe rutele interne, în timp ce în Republica Cehă vecină mai multe oraşe sunt complet închise în cadrul măsurilor împotriva coronavirusului, transmite AFP, potrivit agerpres.

Polonia, ţară cu 38 de milioane de locuitori, avea luni confirmate 150 de cazuri de COVID-19 şi trei decese.


Citește și : Federaţia croato-musulmană din Bosnia declară STARE de DEZASTRU

”Ne aşteptăm să ajungem la o mie de cazuri săptămâna aceasta”, a declarat ministrul sănătăţii Lukasz Szumowski, cerându-le din nou compatrioţilor săi să evite ieşirile.

Străzile oraşelor poloneze erau luni pustii, în timp ce mulţi angajaţi lucrează de acasă, şcolile şi universităţile sunt închise, la fel şi centrele comerciale, cu excepţia magazinelor alimentare, a farmaciilor şi spălătoriilor. Acţiuni de solidaritate pentru persoanele vârstnice sau bolnave se organizează printre vecinii lor.

În acest timp în Republica Cehă, unde luni erau confirmate 298 de cazuri de COVID-19, autorităţile au decis închiderea completă a 21 de oraşe şi sate din regiunea estică Olomouc, unde s-a înregistrat cea mai intensă răspândire a coronavirusului.

Frontierele Cehiei au fost deja închise atât pentru străinii care vor să intre în ţară cât şi pentru cetăţenii cehi care ar dori să plece în străinătate.

În capitala Praga în mijloacele de transport public sunt acceptate numai persoanele care poartă mască sanitară, deşi măştile au devenit greu de găsit.

Citește și : Amenzi aspre pentru israelienii care propagă fake news

Pe de altă parte, Polonia a acceptat deschiderea unui ”culoar umanitar” pentru circa 400 de cetăţeni lituanieni care doresc să revină în ţara lor, dar sunt blocaţi la frontiera germano-poloneză.

Lituania şi Estonia şi-au închis de asemenea graniţele pentru cetăţenii străini, iar Letonia a oprit complet traficul aerian şi cel terestru.