DISTRIBUIȚI
EX-YU Aviation

Sindicatele companiei aeriene naţionale poloneze LOT, care cer majorări de salarii, au anunţat vineri o grevă pe durată nedeterminată începând cu 1 mai, acţiune considerată ilegală de conducerea companiei, informează AFP, potrivit agerpres.

„Vom protesta până când revendicările salariaţilor vor fi satisfăcute”, a declarat pentru presă Monika Zelazik, preşedinta unuia dintre cele două sindicate care au chemat la grevă în urma unui referendum desfăşurat în cadrul personalului LOT.


Citește și : Un înalt oficial european dă undă verde pentru intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen

Mai mult de 900 de angajaţi dintr-un total de 1.600 de salariaţi ai LOT au participat la acest referendum şi peste 800 dintre ei au votat pentru declanşarea grevei.

Sindicatele subliniază că această grevă este consecinţa celor trei ani de negocieri infructuoase cu conducerea asupra politicii salariale a grupului, ce aparţine statului polonez.

La rândul său, conducerea a subliniat că această grevă a fost lansată doar de două dintre sindicatele prezente în grup. Nici sindicatele şi nici conducerea nu au fost în măsură să evalueze amploarea perturbării zborurilor.

Citește și : Trump este atât de ocupat, încât nu a avut timp să-i ia un cadou Melaniei

„Este o zi tristă pentru noi”, a declarat preşedintele LOT, Rafal Milczarski, anunţând punerea în funcţiune a unei celule de criză.

Anul trecut, LOT a transportat aproape şapte milioane de pasageri şi a obţinut un EBITDA (rezultat brut din exploatare) de 288 milioane de zloţi (68 de milioane de euro). Transportatorul polonez efectuează zilnic 350 de zboruri spre 90 de destinaţii.