DISTRIBUIȚI
Poland's Prime Minister Mateusz Morawiecki attends the European Union leaders' summit in Brussels, Belgium October 20, 2022. REUTERS/Piroschka van de Wouw

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a declarat că Polonia este pregătită să furnizeze Ucrainei aeronavele sale F-16, dar acest lucru este posibil doar în coordonare cu NATO, potrivit WNP.PL., scrie RBC şi RADOR.

„La fel ca acum câteva luni în contextul MiG-urilor, orice altă forță aeriană va fi implementată și, eventual, transferată în coordonare cu țările NATO. Vom acționa în deplină coordonare” – a afirmat Morawiecki, întrebat dacă Polonia este pregătită să trimită Kievului avioane F-16.


Între timp, Biroul Președintelui de la Kiev a reacționat deja la declaraţiile lui Morawiecki. Şeful cancelariei prezidenţiale ucrainene, Andri Ermak, a menționat că „activităţile pentru obținerea avioanelor F-16 continuă”. „Avem semnale pozitive din Polonia, care este gata să ni le trimită în coordonare cu NATO. Tancurile, avioanele de luptă – o companie excelentă pentru a transforma inamicii ruși în îngrășământ” – a scris Ermak pe o reţea socială.