DISTRIBUIȚI
wsj

Polonia a ridicat marţi nivelul alertei de ameninţare teroristă cibernetică la nivel naţional în urma unui atac informatic asupra Ucrainei săptămâna trecută, adăugând că noul nivel de alertă este preventiv, informează Reuters, potrivit agerpres

Săptămâna trecută, Ucraina a fost lovită de un atac cibernetic care i-a avertizat pe ucraineni „să le fie frică şi să se aştepte la ce este mai rău” în timp ce ţara se pregăteşte pentru o posibilă nouă ofensivă militară din Rusia vecină.


Citește și : Canada autorizează pastila anti-COVID-19 de la Pfizer

Potrivit oficialilor ucraineni, atacul informatic a lovit aproximativ 70 de website-uri ale organismelor guvernamentale, inclusiv consiliul de securitate şi apărare, cabinetul de miniştri şi mai multe ministere.

Nivelul de alarmă în Polonia, care este vecinul vestic al Ucrainei, va fi în vigoare până la ora 23:59 duminică, a anunţat Ministerul Digitalizării polonez într-un comunicat pe website-ul său.

„Introducerea acestui nivel de alertă înseamnă că administraţia publică va fi obligată să efectueze o monitorizare sporită a securităţii sistemelor TIC”, potrivit comunicatului.

Citește și : Dominic Raab îl apără pe BoJo în scandalul ‘Partygate’: ‘Este un nonsens!’