DISTRIBUIȚI
EURACTIV

Polonia a anunţat o mai mare relaxare a restricţiilor anti-COVID-19 pentru sezonul estival, permiţând astfel hotelurilor să primească un număr mai mare de oaspeţi, relatează vineri dpa, potrivit agerpres.

Începând cu data de 26 iunie, hotelurilor li se va permite să găzduiască oaspeţi până la un grad maxim de ocupare de 75%, a declarat joi, la Varşovia, premierul polonez Mateusz Morawiecki. Copiii nu vor fi luaţi în calcul. Până acum, limita maximă a gradului de ocupare era de 50%.


Citește și: Iranul va primi din Rusia un satelit cu tehnologie avansată

Pe viitor, până la 75% din locurile din restaurante vor putea fi, de asemenea, ocupate. Pentru concerte şi evenimente sportive, gradul maxim de ocupare este de 50%. Cluburile vor fi de asemenea redeschise, cu prezenţa a maximum 150 de persoane.

Ministerul Sănătăţii polonez a anunţat joi că numărul de noi infectări în 24 de ore a fost de 382, în timp ce 84 de persoane au murit după ce au contractat virusul.

Citește și: O nouă molimă lovește în Marea Britanie! Doi oameni au venit cu un virus mortal din străinătate

Până în prezent, în Polonia, cu o populaţie de aproape 38 de milioane de locuitori, au fost administrate 23,2 milioane de doze de vaccin, iar 8,9 milioane de persoane au fost complet vaccinate.