DISTRIBUIȚI
DW

Polonia le va permite din nou cetăţenilor să ia masa la restaurant în exterior după o interdicţie de peste şase luni, dar clienţii vor putea ocupa numai una la fiecare două mese, informează sâmbătă agenţia PAP, preluată de dpa, potrivit agerpres.   

În multe oraşe mari, oamenii au sărbătorit redeschiderea zonelor de exterior ale barurilor şi restaurantelor în cursul nopţii.


Citește și : Franţa a depăşit pragul de 20 de milioane de persoane care au primit prima doză de vaccin

„Am vrut să ridicăm paharul la miezul nopţii, urmând exemplul altor ţări europene, pentru a celebra deschiderea după multe luni”, a declarat un proprietar de bar din Cracovia. În condiţiile în care vremea a fost caldă, terasele s-au umplut din nou în cursul zilei.

Oamenii nu mai trebuie să poarte măşti în exterior dacă pot păstra o distanţă de cel puţin 1,5 metri faţă de alte persoane în spaţiile publice.

Între timp, obligativitatea portului măştii continuă să se aplice în autobuze şi trenuri, în magazine şi în cele mai multe clădiri publice. „Ar trebui să avem mereu o mască la noi în caz că intrăm în interior”, a subliniat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Citește și : Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei se teme că atitudinea Israelului ‘favorizează extremismul’

Autorităţile au raportat sâmbătă 2.896 noi infecţii cu COVID-19 şi 298 de decese în ultimele 24 de ore.

Peste 71.600 de persoane au murit în Polonia de la începerea pandemiei din cauze asociate COVID-19. Potrivit datelor actuale, rata de incidenţă la şapte zile – numărul de noi infecţii la 100.000 de locuitori în ultima săptămână – este de circa 65.