DISTRIBUIȚI
Euractiv

Polonia va redeschide grădiniţele şi va permite practicarea sporturilor în aer liber începând de lunea viitoare, 19 aprilie, însă alte restricţii vor fi prelungite cu încă o săptămână, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Adam Niedzielski, după o creştere a cazurilor de COVID-19, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Acest val mătură spitalele acum (…) încă avem un vârf al numărului de cazuri chiar acum în spitale’, a spus ministrul într-o conferinţă de presă.


Citeşte şi: Cu milioane de oameni vaccinaţi zi de zi, apar şi efectele secundare rare – Black News

El a informat că hotelurile vor rămâne închise până la 3 mai, în timp ce alte restricţii vor fi prelungite până la 25 aprilie.

‘De lunea viitoarea, copiii vor putea reveni în grădiniţe şi creşe’, a afirmat Niedzielski.

Polonia a impus restricţii la nivel naţional de la mijlocul lunii martie, închizând teatrele, mall-urile, hotelurile şi sălile de cinema, urmate de grădiniţe şi frizerii.

Polonia a raportat miercuri încă 803 decese asociate COVID-19, al doilea cel mai grav bilanţ după cel de 954 de decese din weekend-ul de Paşte, care includea decesele din urmă cu mai mult de o zi. Numărul de infectări noi cu coronavirus a fost de 21.283.

Citeşte: Parlamentul European îi cheamă la ordine pe Ursula von der Leyen Charles Michel – Black News

Întrebat despre vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, ministrul a spus că Polonia îl va utiliza, în conformitate cu recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA). ‘Din punctul de vedere al EMA, beneficiile sunt mai mari decât riscurile’, a adăugat el.

Aproximativ 120.000 de doze din acest vaccin urmau să fie livrate miercuri în Polonia, a transmis marţi agenţia oficială de presă PAP.