DISTRIBUIȚI

Europa este marcată de o multitudine de diverse probleme şi există o îndepărtare radicală de valori, dar Polonia poate reconstrui o Europă a valorilor, a estimat sâmbătă vicepremierul polonez Beata Szydlo, transmite agenţia de presă PAP.

Într-un interviu acordat cotidianului Nasz Dziennik, Szydlo – fostă şefă a guvernului de la Varşovia – a spus că cei care ‘nu sunt de acord cu o Polonie puternică’ o descriu ca fiind intolerantă, conform agerpres .


Beata Szydlo a făcut aluzie la recenta decizie a Comisiei Europene de a lansa procedura de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, articol ce prevede cazurile în care un stat membru poate fi privat de dreptul de vot în Consiliu.

Citește și : Noul ambasador al SUA la Haga, Pete Hoekstra, se scuză de propriile declarații făcute la adresa musulmanilor

”Europa trebuie să lupte pentru a-şi salva rădăcinile creştine şi identitatea. Astăzi, mulţi lideri de opinie încă se tem să spună acest lucru tare şi răspicat. Este timpul să ne alegem direcţia pentru viitor – dacă Uniunea Europană urmează să reflecte viziunea părinţilor săi fondatori sau dacă vom merge în direcţia opusă”, a încheiat numărul 2 în executivul de la Varşovia.

Comisia Europeană a anunţat miercuri lansarea procedurii de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, în legătură cu temerile privind statul de drept în Polonia. Această procedură este declanşată atunci când se constată că un stat membru se află în riscul de încălcare gravă a valorilor UE şi ea poate duce la sancţiuni contra ţării respective.