DISTRIBUIȚI

Polonia urmează să se doteze până în 2024 cu o forţă de apătrare în spaţiul cibernetic de aproximativ 2.000 de militari specializaţi, a anunţat ministrul polonez al Apărării Mariusz Blasczak, după ce a dat undă verde acestei iniţiative, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Ştim cu toţii bine că, în lumea de azi, este imposibil să influenţezi situaţia statelor recurgând la asemenea metode” – războiul cibernetic -, a subliniat ministrul joi, în faţa presei, la Zegrze, un centru militar de antrenament în domeniul apărării cibernetice, în apropiere de Varşovia.


Citeşte şi: Americanii vor dezvălui numele unui suspect care ar dovedi implicarea saudită în atacurile 9/11

Unitatea de comandament a acestei forţe urmează să fie operaţională începând din 2022, iar Polonia, un stat membru NATO, urmează să dispună până în 2024 de un număr suficient de absolvenţi specalizaţi în domeniul apărării cibenetice.

Ministerul polonez al Apărării caută deja talente, sub forma unui parteneriat cu hackathonul HackYeah, în vederea recrutării.

Citeşte şi: Reporteri fără Frontiere premiază jurnaliste persecutate de Arabia Saudită, Malta şi Vietnam

Suma 30.000 de zloţi (8.900 de euro) va fi propusă celor mai bune elemente, potrivit unei publicaţii online a ministerului.

Această reuniune de două zile a unor pasionaţi de informatică care lucrează împreună la proiecte în domeniul programării, prezentată drept cea mai importantă de acest tip din Europa, se desfăşoară sâmbătă şi duminică în apropiere de Varşovia.