DISTRIBUIȚI
Ads of the World

Intenţia SUA de a desfăşura drone de spionaj şi de a trimite trupe în Polonia îngrijorează Moscova, iar dacă Rusia va fi atacată atunci ea ar putea răspunde prin atacarea Poloniei, a declarat joi parlamentarul rus Vladimir Jabarov, potrivit Interfax, citată de Reuters, după cum relatează şi agerpres.

Afirmaţia parlamentarului rus survine ca reacţie după ce preşedintele american Donald Trump s-a angajat miercuri, la Washington, în faţa omologului său polonez Andrzej Duda, să desfăşoare 1.000 de militari americani în Polonia la solicitarea autorităţilor de la Varşovia, care urmăresc să descurajeze o potenţială agresiune din partea Rusiei.


Citeşte şi: SUA consolidează contingentul militar din Polonia

Liderul american a anunţat la începutul întrevederii din Biroul Oval că Polonia a comandat 30 de avioane de vânătoare americane F-35.

La începutul discuţiilor cu omologul polonez, preşedintele american a afirmat că acest contingent ar putea fi deplasat din cadrul forţelor americane staţionare în Germania, ţară pe care Trump a acuzat-o că plăteşte prea puţin pentru apărarea comună a NATO.

Citeşte şi: Putin se implică în criza din R.Moldova şi anunţă pe cine susţine la Chişinău

Anunţul făcut de Donald Trump a fost salutat de către secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. „Anunţul de astăzi este parte a eforturilor NATO defensive şi proporţionale de întărire a politicii noastre de apărare şi descurajare”, a spus Stoltenberg.