DISTRIBUIȚI
RTL Today

Guvernul polonez a anunţat vineri închiderea cimitirelor pentru trei zile, în preajma Sărbătorii Tuturor Sfinţilor, pentru a opri noile contaminări cu coronavirus în ţară, potrivit agerpres.

Prim-ministrul Mateusz Morawiecki a cerut de asemenea persoanelor în vârstă să nu-şi părăsească locuinţele în următoarele 15 zile, notează France Presse.


Citește și : Ungaria PRELUNGEŞTE închiderea frontierelor

Morawiecki şi-a exprimat „imensa tristeţe” pentru că a trebuit să ia decizia de a închide cimitirele pe 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie, zile în care polonezii se adună de obicei în cimitire pentru a vizita mormintele rudelor.

„Acest lucru este adânc înrădăcinat în tradiţia poloneză, dar reprezentând un risc imens, am decis că tradiţia este mai puţin importantă decât viaţa”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

De opt zile, întreaga Polonie este considerată „zonă roşie”, ceea ce implică restricţii pe tot teritoriul în contextul unei creşteri record a contaminărilor cu COVID-19.

Această ţară de 38 milioane de locuitori a înregistrat vineri 21.629 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Polonezii sunt încurajaţi să lucreze de la distanţă, iar şcolile primare sunt parţial închise, acceptând doar primii trei ani.

Citește și : Seismul din Marea Egee a produs un mini-tsunami – VIDEO

Elevii mai mari, liceenii şi studenţii practică educaţia la distanţă.

Restaurantele, cafenelele şi barurile pot servi doar mâncare la pachet. Piscinele şi cluburile sportive sunt închise. Adunările sunt limitate la cinci persoane, nunţile sunt interzise şi numărul de persoane strict restricţionat în magazine, transporturi şi biserici.