DISTRIBUIȚI
dpa

Polonia a expulzat vineri în Suedia un cetăţean al acestei ţări acuzat de apartenenţă la o mişcare neonazistă şi condamnat în trecut la închisoare pentru atacuri cu bombă împotriva unor centre pentru refugiaţi, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Astăzi, la ora 08.00 (7:00 GMT), Anton T. a plecat la bordul unui avion spre Suedia’, a declarat Stanislaw Zaryn, purtător de cuvânt al coordonatorului serviciilor speciale poloneze.


Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la cea mai mare rafinărie din Siria. Cel puţin un om a murit!

Într-un comunicat emis vineri, acestea afirmă că prezenţa suedezului în Polonia constituia ‘o ameninţare gravă, reală şi actuală pentru securitatea şi ordinea publică’.

Anton T. ‘este membru al Mişcării de rezistenţă nordice neonaziste, care are drept scop să creeze, pe calea revoluţiei, o republică naţional-socialistă nord-europeană’, au afirmat serviciile speciale poloneze.

Citeşte şi: CĂDEREA Zidului Berlinului: 9 noiembrie 1989, ziua care A SCHIMBAT lumea!

Suedezul are la activ în ţara sa o condamnare la un an şi jumătate de închisoare pentru participare la atentate cu explozivi artizanali împotriva unor ţinte precum centrul pentru refugiaţi de la Goteborg.

‘El a venit în Polonia pentru a urma o instrucţie paramilitară, în care dorea să înveţe să se servească de o armă identică celei utilizate de Brenton Tarrant în atentatele de la Christchurch’, Noua Zeelandă, mai precizează comunicatul.