DISTRIBUIȚI

Polonia speră ca în februarie să înceapă vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19, a anunţat miercuri premierul Mateusz Morawiecki, potrivit agenţiei DPA, scrie agerpres.

Ţară cu circa 38 de milioane de locuitori, Polonia a comandat până în prezent 45 de milioane de doze de vaccin. Acesta va fi administrat în două doze de persoană, iar vaccinarea va fi voluntară şi gratuită. Prioritate la vaccinare vor avea lucrătorii din sectorul medical, persoanele cu vârste de peste 60 de ani şi personalul din sectoarele de siguranţă naţională.


Citește și : Michel Barnier: Următoarele zile vor fi DECISIVE pentru un acord comercial cu UK

Vaccinările vor fi efectuate în cabinetele medicilor generalişti, în spitalele de suport COVID-19 şi vor exista de asemenea unităţi mobile de vaccinare.

O campanie de informare va fi lansată luna aceasta pentru a încuraja populaţia să se vaccineze.

Costul total al programului de vaccinare este estimat de guvernul polonez între 5 şi 10 miliarde de zloţi (1,35 miliarde – 2,7 miliarde de dolari).

Polonia a depăşit miercuri pragul de un milion de cazuri confirmate de COVID-19, pentru ultimele 24 de ore fiind raportate 13.800 de noi cazuri şi peste 600 de decese, numărul total al deceselor asociate COVID-19 de la începutul pandemiei depăşind 18.200.

Citește și : Sri Lanka se pregăteşte să dea piept cu un alt ciclon puternic. Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi!